Następnie posiekaj drobno natkę pietruszki. W misce roztrzep jajka, dodając do nich sól – zrób to najlepiej trzepaczką lub widelcem. Do masy wlej mleko i dokładnie wymieszaj.
Następnie dodaj mąkę i ponownie dokładnie wymieszaj, ciasto powinno być gładkie. Na końcu dodaj do ciasta cukinię, posiekaną natkę pietruszki oraz olej. Rozmieszaj dokładnie tak, aby cukinia była równo rozprowadzona po całej masie i w żadnym miejscu nie utworzyła bryły. Zostało już tylko smażenie naleśników.
Nie musisz rozsmarowywać oleju na patelni, wystarczy ten, który jest w cieście. Kiedy naleśnik usmaży się z jednej strony (nie będzie się już przyklejał do patelni, a na wierzchniej warstwie będzie widać, że ciasto się ścięło), przerzuć go ostrożnie, najlepiej za pomocą szpatułki, na drugą stronę.
Gotowe naleśniki gromadź na płaskim talerzu – po usmażeniu wszystkich łatwo jest postawić talerz na stole, żeby wszyscy mogli bez problemu sięgać po przygotowane przez Ciebie pyszności. Jeśli chcesz, żeby naleśniki były bardziej wytrawne, możesz zjeść je z domowym sosem czosnkowym – pasuje do nich doskonale!