Pyszne ciasto z delikatną pianką, owocami i kremem budyniowym – Rozpływa się w ustach, i sprawia, że nie sposób nie spytać o przepis.

Przez sitko o małych oczkach przesiewamy do miski 200g mąki, następnie dodajemy masło i zagniatamy rękami na kruchą masę. Do miski z kruchą masą dodajemy żółtka, cukier oraz proszek do pieczenia

Dodajemy pozostałe 50g mąki i znowu zaczynamy ugniatać ciasto (jeżeli jest zbyt kruche i nie chce się połączyć możemy dodać łyżkę przegotowanej wody)

Blachę o wymiarach 20\30 lub 25\30 wykładamy papierem do pieczenia (ważne aby krawędzie papieru wystawały ponad formę)

Gotowe ciasto wałkujemy następnie nawijamy na wałek, ponieważ wtedy się nie odkształci Przekładamy ciasto na spód blachy. Opcjonalnie możemy dociąć boki do formy, jednak nie jest to niezbędne. W kolejnym kroku ciasto już wyłożone posypujemy wcześniej wybranymi owocami

Przygotowując piankę mieszamy białka z cukrem pudrem powoli dodając skrobię. Mieszamy aż do uzyskania sztywnej piany. (można to sprawdzić przechylając misę do góry nogami, robimy to jednak bardzo ostrożnie!) Uzyskaną piankę rozsmarowujemy równomierne na cieście a następnie pieczemy 40 minut w 180*C (Kiedy pianka zacznie się na górze brązowić przykrywamy ją folią)