Puszyste, miękkie i delikatne pączki na skondensowanym mleku. Nie jadłaś jeszcze tak dobrych

Kiedyś przepis na tego rodzaju pączki był bardzo popularny i był robiony przez większość osób lubiących słodycze.

Najważniejszą zaletą tego rodzaju pączków jest fakt, że mogą być one przygotowane nawet w ciągu kilku minut, a dodatkowo są naprawdę smaczne i powinny przypaść do gustu zarówno dzieciom jak i dorosłym.

Co będzie niezbędne?

  • 1 puszka skondensowanego mleka
  • mąka pszenna
  • trochę soli
  • trochę sody
  • olej
  • cukier puder, aby pączki wyglądały lepiej
  • 2 jajka

Jak przygotować?

Do jajek, które trzeba roztrzepać, należy dodać skondensowane mleko, wymieszać, a następnie dosypać sody i soli. Kolejnym krokiem powinno być stopniowe dodawanie mąki, tak aby ciasto zrobiło się miękkie, lepkie, a jednocześnie odpowiednio trwałe.

Ciasto musi zostać rozwałkowane na dość gruby walec, jednak trzeba pamiętać, aby na stole nie znajdowała się mąka.

Tak przygotowany walec należy pokroić na 2 do 3-centymetrowe kawałki, które z kolei formujemy w kształt kulek.

Do garnka należy wlać olej i podgrzać go. Pączki wrzucamy po jego zagotowaniu i smażymy na złoty kolor.

Trzeba pilnować, aby temperatura oleju nie była za wysoka, ponieważ wówczas spalą się na zewnątrz, a pozostaną surowe w środku.