Dzięki małej ilości składników, wykonanie ciasta jest bardzo łatwe i szybkie. Dodatkowo wychodzi niezwykle delikatne i mięciutkie. Na początku zagotuj wodę i pozostaw ją do lekkiego wystygnięcia, gdyż będzie Ci potrzebna na później.
W międzyczasie wysyp mąkę na blat i uformuj z niej kopiec z dziurką na środku. Teraz weź przestygniętą wodę i powoli wlewaj ją do środka. Pamiętaj o ciągłym i delikatnym mieszaniu masy. Możesz do tego użyć na przykład noża stołowego.
Dolewaj wodę tak długo, aż połączy się z 3/4 ilością mąki. Kolejno dodaj oliwę i bardzo dokładnie zagnieć ciasto. Jeśli się klei do rąk lub blatu dosyp mąki, a jeśli jest lejące dolej wody. Kiedy dobrze wyrobisz ciasto, starannie go rozwałkuj, jednak powstały placek nie może być grubszy niż 1 milimetr. Kiedy wykonasz tą czynność, możesz pociąć placek na prostokąt o długościach 4 na 5 cm.