Na patelnię wyłóż łyżkę masła i smaż na nim szpinak, dopóki nie wyparuje cała woda. Czosnek wyciśnij przez praskę lub bardzo drobno pokrój i dodaj do szpinaku. Dopraw solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Smaż jeszcze około 2 minut. Po zakończeniu, dodaj 2 łyżki śmietany i wymieszaj.
Zrób kieszonkę z każdego fileta – rozetnij go, ale nie do końca. Do środka nałóż farsz oraz plaster żółtego sera. Wierzch mięsa dopraw solą.
Rozłóż ciasto francuskie na osobne płaty i każdy z nich podziel na 2 części. Połóż filet na środku ciasta i natnij z obu stron paski o szerokości około 2 cm. Paski natnij w taki sposób, by móc nimi owinąć całe mięso.
Pieczenie: Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Wyłóż blachę papierem do pieczenia i ułóż na nim porcje kurczaka w cieście. Rozkłóć jajko i posmaruj nim piersi.