Roladki nadziewane serem i ogórkiem kiszonym polecają się na niedzielny obiad. Kilka składników i chęć do stworzenia pysznego dania, tylko tyle potrzebujesz.
Składniki:
Wybrane mięso pokrój na kotlety, każdy kawałek rozbij i oprósz z obu stron solą, pieprzem i innymi przyprawami, które wybrałeś. Tak przygotowane mięso przełóż do miski i szczelnie przykryj folią spożywczą. Włóż do lodówki na około godzinę. W międzyczasie przygotuj ogórki i ser.
Ogórki pokrój na długie ćwiartki, natomiast ser zetrzyj na tarce z grubymi oczkami. Po godzinie wyjmij mięso z lodówki. Przygotowane kawałki rozłóż, a następnie nakładaj na nie kawałek ogórka. Możesz zacząć zawijać mięso tworząc z niego roladki.
Żaroodporne naczynie wysmaruj masłem i umieść w nim przygotowane mięso, je także posmaruj rozpuszczonym wcześniej masłem. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni. Naczynie żaroodporne z roladkami wstaw do piekarnika i piecz przez 40 minut.