Zawijane serniczki – są wprost przepyszne. Cała rodzina zachwyca się ich smakiem. Hit każdego przyjęcia

Te twarogowe serniczki są wprost przepyszne i całe rodziny zachwycają się ich smakiem. Bez wątpienia wspomnienie o ich smaku pozostanie z Tobą na długo i szybko będziesz chciał znów delektować się nimi.

Na szczęście przyrządzenie ich jest w miarę proste, a jedzenie ich to czysta przyjemność. W połączeniu z kubkiem gorącej herbaty lub kawy smakują najlepiej.

Potrzebne składniki na ciasto:

  • 350g mąki pszennej,
  • 3g suchych drożdży,
  • 100ml mleka,
  • 50g białego cukru,
  • 50g masła (ewentualnie margaryny),
  • 70g kwaśnej śmietany,
  • szczypta soli.

Potrzebne składniki na nadzienie:

  • 500g twarożku,
  • 100g białego cukru,
  • 1 jajko.

Potrzebne składniki na sos:

  • 200g kwaśnej śmietany,
  • łyżka cukru.

Przygotowanie:

Mleko podgrzewamy w kubeczku w mikrofalówce, rozpuszczamy w nim drożdże, dodajemy pół łyżeczki cukru i całość dokładnie mieszamy. Później dodajemy 3 łyżeczki mąki pszennej i znów mieszamy aż nie będzie żadnej grudki. Mieszaninę odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut.