Przepis na sernik krakowski – Łatwy i najlepszy sernik, jaki kiedykolwiek zrobiłam.

Trzykrotnie utrzeć ser, aż będzie gładki. Następnie dodać ubite masło i cukier waniliowy. Wmieszać po jednym żółtku, a następnie dodać następne. Do miski dodać łyżkę twarogu. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Na końcu dodaj mąkę ziemniaczaną i rodzynki sułtańskie. Połącz masę z oddzielonymi białkami.

Następnie rozwałkuj pozostałe ciasto i pokrój w paski, tworząc kratkę. Zaawansowani piekarze mogą wykorzystać swoją kreatywność, aby zaprojektować sernik według własnego uznania. ). Aby nadać ciastu złoty odcień, możesz posmarować je złotym pędzelkiem.

Pieczenie:

Upiecz ciasto w piekarniku nagrzanym do temperatury 170C. Piecz ciasto przez 50-60 minut. Piec przez 50-60 minut. Pozostaw do ostygnięcia w piekarniku. Sernik na zimno polukrować, aby uzyskać efekt WOW.

Sernik można przygotować z wyprzedzeniem, zamrozić, a następnie podawać na zimno. Smacznego!

Czytaj dalej