Włączenie soku z cebuli do codziennej diety może przyczynić się do poprawy naszego zdrowia. Przepis.

Przygotowanie soku jest bardzo proste. Wystarczy kilka cebul, sokowirówka oraz odporność na zapach cebuli i uczucie pieczenia, które może pojawić się podczas przygotowywania soku.

Składniki:

  • 2-3 średnie cebule
  • Sokowirówka
  • ostry nóż
  • pojemnik.

Sposób przygotowania:

Opłucz cebulę i dokładnie ją osusz. Pokrój na ćwiartki za pomocą ostrego noża. Umieszczaj kawałki cebuli w sokowirówce pojedynczo. Po przygotowaniu soku dobrze umyć sokowirówkę. Aby pozbyć się zapachu cebuli, konieczne może być umycie sokowirówki gorącą wodą z mydłem.

Wlać sok do szklanego pojemnika. Do przygotowania soku można również użyć blendera.

Sok ten można wykorzystać w wielu różnych przepisach.