Marchew jest królem kuchni. Można ją dodawać do wielu potraw i wzbogacać ich smak. Marchew jest dobrym źródłem witamin A i C. Znajduje się w niej wiele składników odżywczych, które pomagają zwalczać przeziębienia. Wspomaga procesy trawienne. Poprawia odporność i obniża poziom cholesterolu.
Składniki:
Wykonanie:
Marchewki obrać i umyć. Włożyć marchew do rondla z wodą. Gotuj, aż zmiękną. Umieść marchew w misce. Rozdrobnić marchew widelcem lub zmiksować blenderem na puree. Wymieszać z miodem i 0,5 szklanki wody. Umieścić syrop w szklanym słoiku. Zamknąć go nakrętką. Przechowuj syrop w lodówce.
Należy przyjmować 1 łyżkę stołową syropu cztery razy dziennie. Każde dziecko powinno spożywać 1 łyżeczkę. Ulgę można odczuć po 2 dniach, a rezultaty powinny być widoczne w ciągu 3 dni.