W pierwszej kolejności należy obrać cebulę, pokroić ją w kostkę oraz podsmażyć na oleju. Następnie kroimy pierś z kurczaka w średnie plastry. Na patelnie z podsmażoną cebulą dodajemy mięso oraz w momencie, gdy nabierze białej barwy solimy i pieprzymy według uznania. Można również dodać inne przyprawy.
Przygotowanie świeżych grzybów polega na pokrojeniu na kilka dużych kawałków. Można do tego celu użyć pieczarek. Podsmażone na patelni mięso z kurczaka trzeba zdjąć z patelni i pozostawić od ostygnięcia. W kolejnym etapie podsmażamy na tej samej patelni grzyby (pamiętaj o wlaniu niewielkiej ilości oleju, aby uniknąć przypalenia).
Do tłuczonych ziemniaków dodajemy mąkę oraz jajko i zagniatamy ciasto. Naczynie do pieczenia nakrywamy pergaminem i wkładamy do niego ciasto ziemniaczane rozprowadzając je regularnie po całej powierzchni naczynia.
Na środku należy zrobić wgłębienie i wyłożyć je wcześniej przygotowanym mięsem. Następnie na kurczaka wykładamy posolone podsmażone mięso. Całość należy nakryć folią i włożyć do pieczenia w 180 stopniach. Danie należy pozostawić w piekarniku na 20 minut.