1 szklanka jogurtu, ser i 20 minut w piekarniku – Zrób małe bułeczki z chrupiącą skórką i nadzieniem.

W dużej misce połącz olej, wodę i jogurt. Następnie dodać pianę z białek i sok z cytryny. Na koniec dobrze wymieszać za pomocą miksera. Następnie dodać proszek do pieczenia. Na koniec wmieszać przesianą mąkę.

Wszystko połączyć. Dodaj do masy miękkie masło i mieszaj, aż powstanie ciasto. Umieść ciasto w misce i przykryj ręcznikiem. Pozostawić na 10 minut.

Możesz również posiekać zioła i połączyć je z serkiem śmietankowym. Jeśli wolisz inne nadzienie, to już zależy od Ciebie. Uformuj ciasto w długi, płaski rulon. Podziel go na mniejsze kawałki.

Z tych kawałków uformować kulki, uformować z nich placki, a na brzegach ułożyć nadzienie z serka śmietankowego. Zwinąć w rulon.

Ułóż bułeczki na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia. Wierzch posmaruj roztrzepanym żółtkiem i olejem, a następnie posyp ziarnami sezamu.

Piec bułeczki przez 20 minut w temperaturze 180°C. Smacznego!

Czytaj dalej