Nie można przejść obojętnie obok miękkiego ciasta z puszystym kremem budyniowym. To szybkie i tanie rozwiązanie.

Mąkę należy przesiać. Następnie połączyć proszek do pieczenia i sól. Dobrze wymieszać. Następnie roztopić masło w naczyniu żaroodpornym. Gdy masło się rozpuści dodajemy mleko i wodę. Doprowadzić do wrzenia. Następnie dodajemy mąkę, cały czas mieszając.

Kiedy ciasto będzie się kleić do boków, jest gotowe. W tym momencie możesz wyłączyć ogień. Gdy ciasto ostygnie, dodaj jajka. Połącz wszystko i podziel ciasto na dwie części. Piecz jedną część na wyłożonej pergaminem patelni przez 20 minut w temperaturze 200°C. Zanim włożysz ciasto do piekarnika, dobrze je podgrzej.

Upiecz drugą połowę ciasta. Teraz nadszedł czas na przygotowanie pysznego kremu. W dużym rondlu połącz mleko, cukier, mąkę i jajka. Z tej mieszanki przygotuj pyszną masę budyniową. Pozostaw do ostygnięcia. Następnie ubić masło mikserem. Dodać chłodny budyń. Masę rozsmarować na pierwszej warstwie ciasta. Następnie przykryć drugą warstwą.

Dodajemy ulubione dodatki i posypujemy całość cukrem pudrem.

Czytaj dalej