Dodając do potrawy świeże zioła i aromatyczne przyprawy uzyskasz fantastyczny smak. Przekonaj się!
Jajka włóż do rondelka i gotuj na twardo. W międzyczasie obierz cukinię, pokrój na średnie krążki i włóż do naczynia. Warzywo posyp solą, a następnie odstaw, by puściło wodę. Ok. 10-15 minut powinno wystarczyć. Po tym odsącz cukinię z wody. Jajka obierz i pokrój w ćwiartki, podobnie zrób z pomidorami.
Kiedy cukinia będzie gotowa, przesmaż ją na patelni. Trzymaj na oleju, aż zarumieni się z obu stron. Na koniec wyłóż na ręcznik papierowy, by pozbyć się zbędnej ilości tłuszczu.
Kiedy cukinia ostygnie, przełóż do miski, dodaj jajka i pomidory. Do tego pokrój cebulkę i czosnek w kostkę, posiekaj pietruszkę (wystarczy pół pęczka) i połącz z resztą składników.