Kolejna propozycja nadzienia to pierś z kurczaka z serem żółtym. 35 dag ugotowanego fileta pokrój w paski, a następnie dodaj dwie procie startego i stopionego sera żółtego. Dopraw wszystko świeżymi ziołami, solą oraz pieprzem i gotowe. Zawiń tortillę i ciesz się jej smakiem!
Wymieszaj 20 dag twarogu z 2 łyżkami śmietany oraz koperkiem. Dodaj do masy przeciśnięte 2 ząbki czosnku i odrobinę soli do smaku. Posmaruj tortille i zwiń ciasno.
Do tego nadzienia potrzebujesz 20 dag ugotowanej fasoli, którą przepuść przez maszynkę do mielenia lub dokładnie rozgnieć widelcem. Następnie podsmaż na maśle dużą, pokrojoną w kostkę cebulę i dodaj do fasoli. Całość posól i nadziewaj tortille.
25 dag paluszków krabowych dodaj do pokrojonego świeżego ogórka. Zetrzyj 2 ugotowane na twardo jajka i wymieszaj dokładnie z majonezem. Dopraw solą i świeżymi ziołami, a potem smaruj nadzieniem placek.