Zwykle robiłam kanapki na zimno. Znalazłam jednak sposób na pyszne, szybkie i łatwe w przygotowaniu zapiekane kanapki.

Kiedyś robiłam zimne kanapki. Odkryłam sposób na pyszne, proste i szybkie kanapki zapiekane.

Kanapki te można wykorzystać jako dodatek do obiadu. Kanapki te można przygotować we własnej kuchni, wystarczy zwykłe naczynie do pieczenia i toster.

Oto rzeczy, których będziesz potrzebować

  • Chleb tostowy
  • 300 g sera, najlepiej twardego
  • 300 g dowolnej szynki
  • Majonez
  • Oliwki
  • Oregano
  • Pomidory
  • Koncentrat pomidorowy

Wierzch naczynia posmarować majonezem. Na dnie ułożyć warstwę tostów.

Na to nakłada się kolejną warstwę chleba. Tę warstwę posmarować pastą pomidorową. Dodać do niej pomidory i oliwki, a następnie przykryć warstwą chleba tostowego.

Ostatnia warstwa powinna być identyczna jak poprzednia, z tą różnicą, że dodajemy kolejną warstwę z żółtym serem i plasterkiem pomidora na wierzchu, posypaną lekko oregano.

Kanapki pieczemy w temperaturze 180°C przez około 15 minut. Smacznego!